Concerten

Kaarten kosten € 14,- en zijn verkrijgbaar via: Tinckerbell, Hoofdstraat 72 in Terheijden en Roots Mail Music, Van Goorstraat 4 in Breda. Het is ook mogelijk om kaartjes te reserveren via het emailadres: puurwit@gmail.com. Geef de naam van de artiest aan en het aantal kaarten. Vervolgens ontvang je een bevestigingsmail en liggen de kaartjes klaar bij de ingang van het Witte Kerkje voorafgaand aan het concert. De deuren gaan open om 20.00 uur en het concert begint om 20.30 uur.


Kevin Welch
Donderdag 20 september 2018

Kevin Welch heeft zo’n beetje de zwoelste mannenstem in het singer-songwriter circuit, en schrijft de meest prachtige ‘story songs’. Hij is een singer songwriter geboren in Oklahoma in 1955 en werkte sinds 1978 met o.a Johnny Cash en Garth Brooks en vele grote Country namen als Ricky Scaggs, Waylon Jennings namen songs van hem op. In die tijd werkte hij vanuit Nashville, het mekka van de Country. Enige jaren geleden vertrok hij naar Austin, Texas. Hij nam vanaf de jaren negentig een aantal solo albums op, waarvan twee via het grote label Warner. Toen die niet het gewenste resultaat hadden richtte hij met zijn collega’s Mike Henderson en Kieran Kane zijn eigen label op; Dead Reckoning. Zijn daarop verschenen albums lieten ook een verschuiving van geluid horen van Country richting Roots.

Kevin Welch is gezegend met een warme, zalvende baritonstem die ingetogen maar overtuigend klinkt. Onlangs nam hij nog met Walt Wilkins een album op. Een nieuw album van Kevin Welch komt uit in Augustus 2018.

Video: Kevin & Dustin Welch


“Okies in the Round” : Levi Parham / Chris Blevins / Dan Martin
Donderdag 25 oktober 2018

Oklahoma vaardigt in één keer drie begaafde Americana-artiesten af naar het Witte Kerkje in Terheijden: rootsrockartiest Levi Parham mengt zijn soulvolle stem met de southern (blues)rock van Chris Blevins. Singer-songwriter Dan Martin vult het duo aan als akoestische tegenhanger, met heldere melodieën en poëtische teksten.

Levi Parham valt op door zijn soulvolle stem, die een extra dimensie geeft aan zijn Jimmy LaFave-achtige rootsrock. Levi Parham voerde zelfs de EAC 2016 jaarlijst aan met zijn door Jimmy LaFave geproduceerde album “These Amercian Blues”.

Bluesy Chris Blevins bracht met “Better Than Alone” volgens vele fans en critici een van de betere rootsalbums uit van 2017. Het album staat vol met southern (blues)rock en roots, gepassioneerd gezongen en gespeeld.

Video: Levi Parham
Video: Chris Blevins


Nathan Bell
Dinsdag 27 november 2018

Nathan Bell is een superieure singer-songwriter uit Signal Mountain, Tennessee, die met zijn liedjes binnen enkele minuten weet te overdonderen door hun onbeschrijfelijke schoonheid. Zijn ogenschijnlijk eenvoudige liedjes zijn zo doeltreffend goed geschreven dat ze je raken tot op het bot, niet alleen door de tekst maar ook door de manier waarop ze worden gezongen door Bell. Met zijn doorleefde intense stem doet hij je denken aan helden als Guy Clark en John Prine. Het is muziek uit de hoogste regionen van Americana, niets geen opsmuk maar pure liedjes veelal slechts begeleid door gitaar en een mandoline en hier en daar wat achtergrondzang.

Video: Nathan Bell


Hidden Agenda DeLuxe & Oh Susanna
Donderdag 20 december 2018

Voor de tweede keer hebben wij in december de formule: Hidden Xmas Deluxe, een avond met als basis de mannen van Hidden Agenda Deluxe en een wisselende gast-vocaliste. Na in 2016 Carter Sampson is die rol dit jaar weggelegd voor Oh Susanna. Deze Canadese zangeres bracht in 2017 de alom geprezen plaat ‘A Girl In Teen City’ uit, waarop ze verhaalt over haar jeugd in Vancouver. Weliswaar staat het eigen repertoire van zowel Oh Susanna als Hidden Agenda Deluxe op het programma, maar uiteraard komen ook de nodige rootsy kerstsfeergevoelige liedjes voorbij, zodat iedereen met een heerlijk Americana-gevoel de decembermaand door kan komen.

Video: Hidden Agenda DeLuxe
Video: Oh Susanna


Gregory Page
Donderdag 24 januari 2019

De Engelse singer-songwriter Gregory Page had als kind veel plezier in het draaien van de 78 toerenplaten van zijn grootvader. Niet zo gek dus dat zijn eigen muziek je rechtstreeks mee terugneemt naar de hoogtijdagen van dat medium: de jaren dertig. Gregory Page zijn nostalgieopwekkende nummers leunen op folk uit Ierland (het land van zijn moeder), jazz, americana en pop. Zijn sound is vaak zwoel, maar nooit oubollig. Aan inspiratie heeft Page geen gebrek: hij heeft al bijna dertig albums uitgebracht.

Gregory Page is een onverbeterlijke romanticus. Nostalgie is wat hem betreft geen vies woord, en zijn werkdag bestaat bij voorkeur uit dagdromen in het park. De geboren Londenaar woont al sinds zijn tienerjaren in San Diego, waar hij na de nodige avonturen in diverse bands langzaam zijn eigen niche uitwerkte. Nederland is echter zijn tweede thuis.

Video: Gregory Page


Baptiste W. Hamon & band
Donderdag 28 februari 2019

In ons land bestaat de mix van onze moerstaal of streekdialect met Americana al jaren. Wie de eerste was, is voer voor een nationale discussie, maar er zijn voorbeelden te over. Van Normaal, Rowwen Hèze en JW Roy, ze doen of deden het allemaal. Baptiste W. Hamon komt de eer toe de Franse variant van Americana te hebben uitgevonden. En het is echt ‘très, très bien!’

De Parisien Baptiste W. Hamon zingt hoofdzakelijk in het Frans en roept daarmee herinneringen op aan landgenoten als Jacques Bertin en Léo Ferré, maar in zijn songwriting en muziek is hij duidelijk beïnvloed door Amerikaanse artiesten als Townes Van Zandt en Guy Clark, wat een bijzonder en onderscheidend geluid oplevert. Voor americanaliefhebbers die verder willen kijken dan hun neus lang is deze natuurlijke mix van chansons en americana die op zijn eerste cd onder de titel L’Insouciance (“de onbezorgdheid”) gepresenteerd wordt echt een aanbeveling.

Video: Baptiste W. Hamon


Jack Hustinx / Roel Spanjers / Roelof Klijn
Dinsdag 26 maart 2019

Zanger/gitarist Jack Hustinx, zanger/pianist Roel Spanjers en bassist Roelof Klijn kennen elkaar al jaren en hebben al vaak het podium gedeeld. Daarnaast delen ze een passie voor americana, een mix van Amerikaanse rootsmuziek als southern soul, blues, country, gospel, texmex en New Orleans-funk.

Hustinx was voorman van Shiner Twins, tien jaar lang een van de meest geroemde americana-bands van het land. Austin, Texas, is zijn tweede woonplaats. Toetsenist en accordeonist Spanjers, in Eindhoven geboren en getogen in de Kempen, is voorman van Sunset Travelers en veelgevraagd sessiemuzikant voor artiesten als JW Roy, Normaal, Freek de Jonge en Jack Poels, maar speelde ook met Amerikaanse blues- en soulmuzikanten. Roelof Klijn was bassist van de Shiner Twins, en speelt in verschillende blues- en rootsbands.


Vera van Heeringen (trio)
Donderdag 25 april 2019

Het is ongebruikelijk om iemand te vinden die net zo goed een songwriter als een instrumentalist, die brengt de gitaar tot leven in de weg die volledig haar eigen. Ja, ze is Nederlands. Maar ze woont in Wales, waar ze ook geregeld optreedt. En de muziek die Vera van Heeringen maakt is op en top Amerikaans. Zelden klonk een landgenote zo authentiek. Aanbevolen, zeker als je fan bent van Gillian Welch en Diana Jones. Haar laatste CD “Proper Brew,” iedt een fraaie verzameling rootsy songs, waarvan Appalachenfolk en (in mindere mate) bluegrass de belangrijkste ingrediënten zijn. Grotendeels ingetogen en melancholiek, gezongen met een niet heel opmerkelijke maar wel erg prettige stem.

Ze tourt met  een solide akoestisch trio met Dave Luke op gitaar, zang en mandoline en op contrabas Andy Seward.

Video: Vera van Heeringen (trio)