Concerten

Kaarten kosten € 14,- en zijn verkrijgbaar via: Tinckerbell, Hoofdstraat 72 in Terheijden en Roots Mail Music, Van Goorstraat 4 in Breda. Het is ook mogelijk om kaartjes te reserveren via het emailadres: puurwit@gmail.com. Geef de naam van de artiest aan en het aantal kaarten. Vervolgens ontvang je een bevestigingsmail en liggen de kaartjes klaar bij de ingang van het Witte Kerkje voorafgaand aan het concert. De deuren gaan open om 20.00 uur en het concert begint om 20.30 uur.


O’Dreams
Donderdag 30 januari 2020

De wereld achter de pubs, pints en paddies: magische songs en bloedstollende verhalen over het echte Ierse leven. Irish Ways and Irish Lawsis een intieme avond vol songs die teruggaan naar de eerste Vikings die in Ierland voet aan land zetten, over de eeuwigdurende religieuze en politieke strijd met de Engelsen, de strijd tegen honger, de miljoenen Ieren die emigreerden naar Amerika, Australië en het Europese vasteland, de illegale whiskeystokerijen, onbereikbare liefdes, heimwee, bizarre vriendschappen en doorgedraaide dorpsgekken. Drie van die gekken zijn samen O’DREAMS: John Flierman (zang, gitaar, bodhran), Ed Veltrop (zang, accordeon, piano, toetsen) en Danny Guinan (zang, gitaar, mandoline).

Het Iers/Nederlandse O’DREAMS timmert flink aan de weg in de internationale wereld van folk en singer/songwriters. John Flierman, Danny Guinan en Ed Veltrop spelen niet alleen in Nederland en België, maar tourden in het verleden ook veelvuldig door Ierland en deden zelfs een reeks concerten in de Chinese steden Beijing en Shanghai.

Video: O’Dreams


David Luning (with Ben Dubin)
Woensdag 19 februari 2020

In de VS is deze David al een behoorlijk rijzende ster, trekt hij volle zalen en heeft hij vele fanatieke fans. Muzikaal kun je deze jongeman uit Noord California situeren ergens tussen Ryan Adams, Ray Lamontagne en Hayes Carll. Hij zelf zegt het meest geïnspireerd te zijn door John Prine. Davids songs variëren van ingetogen tot behoorlijk rockend en behoorlijk catchy met goeie muzikale hooks en een lekkere stem en een prettig rauw randje. Echt liedjes die lang blijven hangen. Daarnaast is hij een enorme charismatische podium persoonlijkheid en ontzettend grappig tussen de songs door, hij weet er echt een show van te maken, zijn optredens waren afgelopen jaar dan ook een van de leukste shows die we gezien hebben.

Video: David Luning


Lynne Hanson & The Good intentions
Donderdag 19 maart 2020

Lynne Hanson is een uit Ottawa, Canada afkomstige singer-songwriter. Aanvankelijk trad ze op als solo act, maar de laatste jaren trekt ze met haar eigen band The Good Intentions langs podia in Canada, de USA en Europa.

Ze komt in trio-bezetting, maar het maakt eigenlijk niet zo veel uit in welke vorm ze op het podium staat. Haar songs is waar het om draait, en die werden ooit omschreven als ‘je favoriete spijkerbroek, goed afgedragen met hier en daar een scheurtje’. Haar geluid, een mix van roots en country, wordt vergeleken met dat van Lucinda Williams en Gillian Welch. Een nieuw album wordt eind 2019 uitgebracht.

Video: Lynne Hanson & the Good Intentions


Ben Reel Band
Donderdag 23 april 2020

Ben Reel is in eerste instantie vooral een geweldige zanger! Indrukwekkend, intens! Als je al mag vergelijken lijkt zijn stem op een kruising tussen Marvin Gaye en Bruce Springsteen. Voortkomend uit de oneindig lijkende traditie van geweldige Ierse songwriters, de kampioenen van het combineren van taal met muziek, is Ben ook nog eens een begenadigd songwriter. Toch is zijn muziek niet traditioneel Iers. Ben Reel is tekstueel de moderne versie van de 60’s protestzanger. Politiek geëngageerd. “Make love not war”. Een moderne singer-songwriter, met pakkende popsongs richting Americana en Rock!

Video: Ben Reel Band


My Darling Clementine
Donderdag 14 mei 2020

My Darling Clementine bestaat sinds 2010. Daarvoor gingen King en Dalgliesh hun eigen succesvolle muzikale weg. Hij begon ooit in een postpunkband, maarvond uiteindelijk zijn plek in de altcountry en Americana. King deelde het podium met mannen als Chris Hiilman, Ron Sexsmith, en Townes van Zandt, die zijn song Riding The Range opnam. Zij was een gevierde zangeres die onder andere samenwerkte met Elvis Costello, Bryan Ferry en het Brodsky Quartet. Allebei brachten ze ook een aantal soloalbums op.

Het echtpaar Michael Weston King en Lou Dalgliesh vormt sinds 2010 samen het in Birmingham opgerichte duo My Darling Clementine. Het Britse duo klinkt zo Amerikaans als maar kan en maakt een combi van country en americana. Altijd met prachtige samenzang, terwijl vrolijke uptempo songs en gevoelige tranentrekkers elkaar afwisselen.

Video: My Darling Clementine


%d bloggers liken dit: