Concerten

Kaarten kosten € 14,- en zijn verkrijgbaar via: Tinckerbell, Hoofdstraat 72 in Terheijden en Roots Mail Music, Van Goorstraat 4 in Breda. Het is ook mogelijk om kaartjes te reserveren via het emailadres: puurwit@gmail.com. Geef de naam van de artiest aan en het aantal kaarten. Vervolgens ontvang je een bevestigingsmail en liggen de kaartjes klaar bij de ingang van het Witte Kerkje voorafgaand aan het concert. De deuren gaan open om 20.00 uur en het concert begint om 20.30 uur.

 

Matthews Southern Comfort(band)
Donderdag 25 januari 2018

Matthews Southern Comfort is eigenlijk de naam van Iain Matthews’ eerste soloalbum, daarbij geholpen door enkele leden van Fairport Convention w.o. Sandy Denny en Richard Thompson. Matthews Southern Comfort zou daarna uitgroeien tot band en met zijn versie van het nummer ‘Woodstock’ van Joni Mitchell. Vandaag staat Iain weer op het podium onder dezelfde naam waarmee hij destijds furore maakte.

Iain Matthews Southern Comfort in nieuwe bezetting aan vooravond van de release van de eerste plaat in de nieuwe bezetting. Deze versie van Southern Comfort heeft een groot Nederlands aandeel, met Eric De Vries, BJ Baartmans en Bart de Win.

Video: Matthews Southern Comfort – “Woodstock”

 

Walt Wilkins & The Mystiqueros
Donderdag 22 februari 2018

Walt Wilkins (San Antonio, Texas) is een begenadigd songwriter. Walt’s muziek werd opgenomen door grootheden als Kenny Rogers en Ricky Skaggs. Met The Mystiqueros creëerde Walt een Texas Hill Country supergroep. De muziek van The Mystiqueros is schatplichtig aan seventies countryrock, met name uit Texas en de West Coast. Prachtige meerstemmige vocalen met invloeden van Tex Mex en Mississippi Delta Blues.

Video: Walt Wilkins – “It’s only Rain”

 

Toby Beard (band)
Donderdag 22 maart 2018

De charismatische singer-songwriter en gitariste Toby Beard, afkomstig uit Perth in West-Australië, zou weleens dé verrassing van het seizoen kunnen worden. De muziek van Toby Beard is niet tot een enkel genre terug te brengen. Folk, blues, rock, roots, reggae en zelfs chansons klinken door in de voortdurend gepassioneerd aanwezige zangeres. Vooral live maakt ze, met steeds wisselende bands, grote indruk: passie, rauwe energie en nooit een saai moment.

Op haar solotournees rond de wereld werkt ze met steeds wisselende artiesten in kleine zalen en op festivals met soms meer dan tienduizend toeschouwers. Overal maakt de dynamische muzikante en performer in hart en nieren, grote indruk met haar passie en rauwe energie.

Video: Toby Beard – “Run”

 

Ad Vanderveen
Donderdag 19 april 2018

Ad Vanderveen is de Nederlandse Neil Young en een van de meest gerespecteerde singer-songwriters. Hij mixt moeiteloos akoestisch en elektrisch, hij is een folkie én een rocker. En hij is onverwoestbaar Zijn gitaarwerk is onovertroffen, zijn stem goed en de liedjes zijn stuk voor stuk meeslepend.

Ad Vanderveen heeft een reputatie opgebouwd als een van de meest gerespecteerde singer-songwriters in de hedendaagse folk en roots. Hoewel hij geboren is in Nederland (Hilversum, 1956), is de helft van zijn familie Canadees.  Het is dan ook niet vreemd dat hij veel inspiratie uit die contreien haalt voor zijn Americana-songs

Video: Ad Vanderveen – “While the night is still young”

 

Tip Jar (& Harry Hendriks)
Donderdag 17 mei 2018

Tip Jar is het muzikale project van Bart de Win en Arianne Knegt. Bart de Win draait al heel wat jaren mee in de muziekwereld, was vijftien jaar lang ‘Vaste Man’ bij Gerard van Maasakkers, toert met internationale artiesten als Iain Matthews, Walt Wilkins en Birds of Chicago, speelde met mensen als Greg Trooper en Kevin Welch, gaf les aan jong talent als Shirma Rouse en Miriam West en bracht daarnaast onder eigen naam drie albums met rootsmuziek uit. Arianne Knegt debuteerde als leadzangeres bij country- en rockabillygroep ‘Mary-lou & The Good Old Boys’ en maakte deel uit van Bart’s band ‘The Simple Life’.

Onder de naam Tip Jar (letterlijk: fooienpot) bundelde het tweetal de krachten, met als resultaat inmiddels al drie fijne duet-cd’s met sterke wortels in de americana en uitstapjes naar pop, folk, bluegrass, blues en jazz. Harry Hendriks, completeert Tip Jar. Eerlijke en pure muziek, waarin steeds de essentie en het karakter van het liedje het uitgangspunt is.

Video: Tip Jar – “Live Omroep Friesland”