Concerten

Kaarten kosten € 14,- en zijn verkrijgbaar via: Tinckerbell, Hoofdstraat 72 in Terheijden en Roots Mail Music, Van Goorstraat 4 in Breda. Het is ook mogelijk om kaartjes te reserveren via het emailadres: puurwit@gmail.com. Geef de naam van de artiest aan en het aantal kaarten. Vervolgens ontvang je een bevestigingsmail en liggen de kaartjes klaar bij de ingang van het Witte Kerkje voorafgaand aan het concert. De deuren gaan open om 20.00 uur en het concert begint om 20.30 uur.


Gregory Page
Donderdag 24 januari 2019

De Engelse singer-songwriter Gregory Page had als kind veel plezier in het draaien van de 78 toerenplaten van zijn grootvader. Niet zo gek dus dat zijn eigen muziek je rechtstreeks mee terugneemt naar de hoogtijdagen van dat medium: de jaren dertig. Gregory Page zijn nostalgieopwekkende nummers leunen op folk uit Ierland (het land van zijn moeder), jazz, americana en pop. Zijn sound is vaak zwoel, maar nooit oubollig. Aan inspiratie heeft Page geen gebrek: hij heeft al bijna dertig albums uitgebracht.

Gregory Page is een onverbeterlijke romanticus. Nostalgie is wat hem betreft geen vies woord, en zijn werkdag bestaat bij voorkeur uit dagdromen in het park. De geboren Londenaar woont al sinds zijn tienerjaren in San Diego, waar hij na de nodige avonturen in diverse bands langzaam zijn eigen niche uitwerkte. Nederland is echter zijn tweede thuis.

Video: Gregory Page


Baptiste W. Hamon & band
Donderdag 28 februari 2019

In ons land bestaat de mix van onze moerstaal of streekdialect met Americana al jaren. Wie de eerste was, is voer voor een nationale discussie, maar er zijn voorbeelden te over. Van Normaal, Rowwen Hèze en JW Roy, ze doen of deden het allemaal. Baptiste W. Hamon komt de eer toe de Franse variant van Americana te hebben uitgevonden. En het is echt ‘très, très bien!’

De Parisien Baptiste W. Hamon zingt hoofdzakelijk in het Frans en roept daarmee herinneringen op aan landgenoten als Jacques Bertin en Léo Ferré, maar in zijn songwriting en muziek is hij duidelijk beïnvloed door Amerikaanse artiesten als Townes Van Zandt en Guy Clark, wat een bijzonder en onderscheidend geluid oplevert. Voor americanaliefhebbers die verder willen kijken dan hun neus lang is deze natuurlijke mix van chansons en americana die op zijn eerste cd onder de titel L’Insouciance (“de onbezorgdheid”) gepresenteerd wordt echt een aanbeveling.

Video: Baptiste W. Hamon


Jack Hustinx / Roel Spanjers / Roelof Klijn
Dinsdag 26 maart 2019

Zanger/gitarist Jack Hustinx, zanger/pianist Roel Spanjers en bassist Roelof Klijn kennen elkaar al jaren en hebben al vaak het podium gedeeld. Daarnaast delen ze een passie voor americana, een mix van Amerikaanse rootsmuziek als southern soul, blues, country, gospel, texmex en New Orleans-funk.

Hustinx was voorman van Shiner Twins, tien jaar lang een van de meest geroemde americana-bands van het land. Austin, Texas, is zijn tweede woonplaats. Toetsenist en accordeonist Spanjers, in Eindhoven geboren en getogen in de Kempen, is voorman van Sunset Travelers en veelgevraagd sessiemuzikant voor artiesten als JW Roy, Normaal, Freek de Jonge en Jack Poels, maar speelde ook met Amerikaanse blues- en soulmuzikanten. Roelof Klijn was bassist van de Shiner Twins, en speelt in verschillende blues- en rootsbands.


Vera van Heeringen (trio)
Donderdag 25 april 2019

Het is ongebruikelijk om iemand te vinden die net zo goed een songwriter als een instrumentalist, die brengt de gitaar tot leven in de weg die volledig haar eigen. Ja, ze is Nederlands. Maar ze woont in Wales, waar ze ook geregeld optreedt. En de muziek die Vera van Heeringen maakt is op en top Amerikaans. Zelden klonk een landgenote zo authentiek. Aanbevolen, zeker als je fan bent van Gillian Welch en Diana Jones. Haar laatste CD “Proper Brew,” iedt een fraaie verzameling rootsy songs, waarvan Appalachenfolk en (in mindere mate) bluegrass de belangrijkste ingrediënten zijn. Grotendeels ingetogen en melancholiek, gezongen met een niet heel opmerkelijke maar wel erg prettige stem.

Ze tourt met  een solide akoestisch trio met Dave Luke op gitaar, zang en mandoline en op contrabas Andy Seward.

Video: Vera van Heeringen (trio)