Concerten

Kaarten kosten € 14,- en zijn verkrijgbaar via: Tinckerbell, Hoofdstraat 72 in Terheijden en Roots Mail Music, Van Goorstraat 4 in Breda. Het is ook mogelijk om kaartjes te reserveren via het emailadres: puurwit@gmail.com. Geef de naam van de artiest aan en het aantal kaarten. Vervolgens ontvang je een bevestigingsmail en liggen de kaartjes klaar bij de ingang van het Witte Kerkje voorafgaand aan het concert. De deuren gaan open om 20.00 uur en het concert begint om 20.30 uur.


Guy Davis
Donderdag 21 november 2019

De Amerikaanse muzikant en acteur Guy Davisis uitgegroeid tot dé internationale ambassadeur van akoestische bluesmuziek van zijn generatie. Zijn muziek situeert zich eerder in de traditionele blueshoek. Zijn passie voor het genre ontstond immers dankzij de verhalen van zijn grootouders over het leven in het zuiden van de VS. Zijn voorliefde voor de pure, authentieke blues levert hem inmiddels heel wat bewonderaars op. Zo treedt hij regelmatig op aan de zijde van blues- en folk legendes zoals o.a. Bonnie Raitt en Pete Seeger.

Zijn nominatie voor de Grammy Awards 2018 bewijst dat de Amerikaan Guy Davis momenteel dé internationale ambassadeur van akoestische bluesmuziek is. Al jarenlang draagt hij zijn liefde voor de blues uit over de vier continenten.

Video: Guy Davis


Hidden Agenda DeLuxe & Guest
Donderdag 19 december 2019

Nederlands leukste altcountryband, die met eigen werk de sound van the Eagles, The Band, CSNY en Little Feat doen herleven, Hidden Agenda Deluxe aangevuld met gast-vocaliste..  Samen zullen ze putten uit eigen repertoire en rootsy kerstgevoelige songs die helemaal passen in de winterse Kerstsfeer.  Wij zijn ervan overtuigd dat de 2019 editie van Hidden X-mas Deluxe een even groot feest gaat worden als de voorgaande editie en dat alle bezoekers na afloop van de show met kerststerren in de ogen de winternacht weer in zullen gaan.

Deze band bestaat uit twee internationaal gelauwerde singer-songwriters BJ Baartmans en Eric Devries, drummer Sjoerd van Bommel en bassist Gerald van Beuningen. In April 2016 verscheen debuut-cd ‘Pan Alley Fever’. Hidden Agenda Deluxe werd in de recensies direct vergeleken met veelal Amerikaanse grootheden als The Band, The Allman Brothers, Crosby Stills Nash and Young en anderen. Met drie zangers in de gelederen geen vreemde vergelijking.

Video: Hidden Agenda Deluxe

 


O’Dreams
Donderdag 30 januari 2020

De wereld achter de pubs, pints en paddies: magische songs en bloedstollende verhalen over het echte Ierse leven. Irish Ways and Irish Lawsis een intieme avond vol songs die teruggaan naar de eerste Vikings die in Ierland voet aan land zetten, over de eeuwigdurende religieuze en politieke strijd met de Engelsen, de strijd tegen honger, de miljoenen Ieren die emigreerden naar Amerika, Australië en het Europese vasteland, de illegale whiskeystokerijen, onbereikbare liefdes, heimwee, bizarre vriendschappen en doorgedraaide dorpsgekken. Drie van die gekken zijn samen O’DREAMS: John Flierman (zang, gitaar, bodhran), Ed Veltrop (zang, accordeon, piano, toetsen) en Danny Guinan (zang, gitaar, mandoline).

Het Iers/Nederlandse O’DREAMS timmert flink aan de weg in de internationale wereld van folk en singer/songwriters. John Flierman, Danny Guinan en Ed Veltrop spelen niet alleen in Nederland en België, maar tourden in het verleden ook veelvuldig door Ierland en deden zelfs een reeks concerten in de Chinese steden Beijing en Shanghai.

Video: O’Dreams


Dave Luning (with Ben Dublin)
Woensdag 19 februari 2020

In de VS is deze David al een behoorlijk rijzende ster, trekt hij volle zalen en heeft hij vele fanatieke fans. Muzikaal kun je deze jongeman uit Noord California situeren ergens tussen Ryan Adams, Ray Lamontagne en Hayes Carll. Hij zelf zegt het meest geïnspireerd te zijn door John Prine. Davids songs variëren van ingetogen tot behoorlijk rockend en behoorlijk catchy met goeie muzikale hooks en een lekkere stem en een prettig rauw randje. Echt liedjes die lang blijven hangen. Daarnaast is hij een enorme charismatische podium persoonlijkheid en ontzettend grappig tussen de songs door, hij weet er echt een show van te maken, zijn optredens waren afgelopen jaar dan ook een van de leukste shows die we gezien hebben.

Video: David Luning


Lynne Hanson & The Good intentions
Donderdag 19 maart 2020

Lynne Hanson is een uit Ottawa, Canada afkomstige singer-songwriter. Aanvankelijk trad ze op als solo act, maar de laatste jaren trekt ze met haar eigen band The Good Intentions langs podia in Canada, de USA en Europa.

Ze komt in trio-bezetting, maar het maakt eigenlijk niet zo veel uit in welke vorm ze op het podium staat. Haar songs is waar het om draait, en die werden ooit omschreven als ‘je favoriete spijkerbroek, goed afgedragen met hier en daar een scheurtje’. Haar geluid, een mix van roots en country, wordt vergeleken met dat van Lucinda Williams en Gillian Welch. Een nieuw album wordt eind 2019 uitgebracht.

Video: Lynne Hanson & the Good Intentions


Ben Reel Band
Donderdag 23 april 2020

Ben Reel is in eerste instantie vooral een geweldige zanger! Indrukwekkend, intens! Als je al mag vergelijken lijkt zijn stem op een kruising tussen Marvin Gaye en Bruce Springsteen. Voortkomend uit de oneindig lijkende traditie van geweldige Ierse songwriters, de kampioenen van het combineren van taal met muziek, is Ben ook nog eens een begenadigd songwriter. Toch is zijn muziek niet traditioneel Iers. Ben Reel is tekstueel de moderne versie van de 60’s protestzanger. Politiek geëngageerd. “Make love not war”. Een moderne singer-songwriter, met pakkende popsongs richting Americana en Rock!

Video: Ben Reel Band


My Darling Clementine
Donderdag 14 mei 2020

My Darling Clementine bestaat sinds 2010. Daarvoor gingen King en Dalgliesh hun eigen succesvolle muzikale weg. Hij begon ooit in een postpunkband, maarvond uiteindelijk zijn plek in de altcountry en Americana. King deelde het podium met mannen als Chris Hiilman, Ron Sexsmith, en Townes van Zandt, die zijn song Riding The Range opnam. Zij was een gevierde zangeres die onder andere samenwerkte met Elvis Costello, Bryan Ferry en het Brodsky Quartet. Allebei brachten ze ook een aantal soloalbums op.

Het echtpaar Michael Weston King en Lou Dalgliesh vormt sinds 2010 samen het in Birmingham opgerichte duo My Darling Clementine. Het Britse duo klinkt zo Amerikaans als maar kan en maakt een combi van country en americana. Altijd met prachtige samenzang, terwijl vrolijke uptempo songs en gevoelige tranentrekkers elkaar afwisselen.

Video: My Darling Clementine


%d bloggers liken dit: